KOHTI UUSIA URIA

Vihdoin ehdin alkaa setvimään pitkää hiljaiseloani  nettisivustolla sekä työelämässä. Valitettavasti pitkän sairastelun vuoksi joudun luopumaan rakkaasta pukusuunnittelijan työstä ja kaikesta ompeluun liittyvästä. Olen sairastunut pahaan työperäiseen astmaan ja en voi olla enää tekemisissä pölyävien materiaalien kanssa. Tämä päätös on ollut erittäin raskas, mutta pakon sanelema.

Onneksi saan jatkaa teatterin parissa muissa tehtävissä. Suuntaan pukusuunnittelun maisterin opinnot pukututkimukseen, teatterin historiaan, sekä suoritan samalla pedagogisia opintoja. Jonain päivänä voin opettaa omia taitojani muille ja pysyä alan muutoksissa mukana tutkimusta ja opetusta tekemällä.

Onnekseni saan tehdä vielä ainakin yhden lavastuksen! Tampereen Komediateatterilla kesän 2012 näytelmä Lainahöyhenissä- saa minun suunnitteleman lavastuksen. Olen nauttinut suuresti pienoismallin askartelusta ja muusta suunnittelusta pitkän tauon jälkeen.

Ensi viikolla on tulossa tutkimustyömatka Lontooseen teatteriarkistoihin ja kirjastoihin. Näen edessäni jo aivan toisenlaista pölyä kuin mihin olen kankaiden kanssa tottunut. Kohta istun aitojen 1700- luvun kirjojen edessä ja mietin, että maailmalla olikin minulle vielä jotain aivan muunlaista annettavaa kuin pukusuunnittelu ja näyttämölavastus!

Comments are closed